Sportrevalidatie

 

Heb je een sportblessure dan wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk in gaan sporten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding zorgen daarvoor. We kunnen kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Wij trainen met u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Bijna altijd vindt overleg plaats met de trainer over een aangepast trainingsschema.
Naast revalidatie wordt er veel aandacht aan preventie besteed om herhaling van dezelfde blessure te voorkomen.

 

Turnscreening

Ga je beginnen met wedstrijdturnen, of ben al langer met wedstrijdturnen bezig, dan is het verstandig om een turnscreening te ondergaan.

 

Wat houdt de turnkeuring in? Tijdens deze screening worden alle gewrichten bekeken op hun lenigheid en stabiliteit. Daarnaast wordt de spierlengte en spierkracht van de arm- en beenspieren beoordeeld. Tevens wordt de kracht van de buikspieren in kaart gebracht. Er wordt geen inspanningstest gedaan. Er wordt dus niet gekeken naar de functie van hart en longen, omdat in de turnsport minder dan 40% van de maximale zuurstofopname capaciteit gebruikt wordt.

 

Van deze screening wordt een verslag gemaakt en worden aanbevelingen naar de trainer of trainster gedaan. Goedkeuren of afkeuren is er niet bij.

Kosten van de turnkeuring zijn: 35 euro.